Sardinië & natuur - Grotten

    sardinie vakantie huis    |     Sardinia holiday rentals    |     Sardinien Ferienhaus    |     Sardegna case vacanze    |     Sardaigne maison de vacances    |    
 
Accommodatie zoeken
Aankomst
Vertrek
Type van de accommodatie
Aantal personen

 

On line news

Familie vakantie
Prachtige Appartementen
Sat TV, wasmachine en tuin
goedkope Prijs

Vakantiehuis aan zee
Villa's met uitzicht op zee
geschikt voor 2-8 personen
vanaf Eur 250 per week/huis

 

Sardinië - de grotten van Neptunus

 

Door de schoonheid van dit fascinerende eiland raakt men al gauw in vervoering en men is bang, dat men niet alles verteld heeft. En dat is ook zo.

Een bezoek aan de grotten van Neptunus (Grotta di Nettuno) bij Alghero is met zekerheid een must voor iedere vakantie op Sardinië.

Volgens meningen van experten gaat het hierbij om een van de grootste grotten van Europa. De lengte wordt geschat op ongeveer 4 km . Jammer genoeg zijn tegenwoordig maar enkele gedeelten toegankelijk en toch duurt een rondleiding al bijna een uur. Fascinerende druipsteen formaties, grote en kleine grotten, nog steeds groeiende, imposante en tot overpeinzing leidende stalagmieten en stalactieten. Een klein zoutwatermeer, ongeveer 120 m lang, vormt een imposant decor.

Bijna 200.000 mensen bezoeken jaarlijks deze gigantische druipsteengrot – een “onderwereld” van grillige vormen en fonkelende kristallen.

De grotten van Neptunus zijn op twee manieren bereikbaar: enerzijds rijdt men met de auto van Alghero via Capo Caccia naar de ingang. Hier begint nu een sportieve uitdaging. Een uit 654 treden bestaande trap leidt naar de ingang van de grot. Via deze trap komt men ook weer terug bij de parkeerplaats. Anderzijds kan men zich ook met de boot direct naar de grotingang laten varen. Deze boten vertrekken in de jachthaven van Alghero en brengen hun “lading” regelrecht veilig naar de ingang van de grot.

Deze boottocht biedt bovendien het voordeel, de kust van Alghero vanuit een ander perspectief te kunnen verkennen. Machtige kliffen die meer dan 200 m uit zee oprijzen en kleinere grotten laten zich bewonderen.

 

Meer informatie:

Sardinië - Fascinerende baaien, inhammen en prachtige stranden
Uitnodigende bergwereld en meren
versteende bomen van Perfugas
De thermale bronnen van Casteldoria
Bijzonderheden en rariteiten: Albino breedrandschildpad


 

Vakantiehuizen & Vakantiewoningen op Sardinië

sardinien ferienhaus ferienwohnung

e-mail: info@safiorida.com oder wolfgang.lendle@safiorida.com

 

 
   
Copyright Sa Fiorida 1998-2019
Sardinien Ferienhaus

CMS Sinergie©