Sardinië - Stranden, bergwereld, baaien & meren

    sardinie vakantie huis    |     Sardinia holiday rentals    |     Sardinien Ferienhaus    |     Sardegna case vacanze    |     Sardaigne maison de vacances    |    
 
Accommodatie zoeken
Aankomst
Vertrek
Type van de accommodatie
Aantal personen

 

On line news

Familie vakantie
Prachtige Appartementen
Sat TV, wasmachine en tuin
goedkope Prijs

Vakantiehuis aan zee
Villa's met uitzicht op zee
geschikt voor 2-8 personen
vanaf Eur 250 per week/huis

 

Sardinië: Eiland van kleuren, geuren, schoonheid en schatten

 

Iedere meter van onze stranden is een bezoek, een reis of zelfs een langer verblijf waard. En waarom ook niet? Wie wil zich 's zomers niet koesteren in de zon of een koele duik nemen. Maar het binnenland biedt ook verrassingen en lokkende kansen.

Het is vooral het landschap. Er wordt gezegd dat Sardinië op een continent lijkt. Dat komt zo: op ons prachtige eiland vindt men een ongelooflijke variëteit aan landschappen, panorama's en gebieden, zodat men denkt te maken te hebben met een eigen continent in miniatuur. De provincie Sassari is rijk aan meren, rivieren, bossen, heuvels en dalen. Maar alles in hanteerbare kleine afmetingen en misschien kan men er juist daardoor intenser van genieten.

Een van de hoogste bergen in de provincie is de Limbara bij Tempio. Hij is bijna 1400 m hoog, ligt in een zeer bosrijke omgeving en is daarom een ??zeer populair object voor de fanatieke wandelaar, want zelfs in de zomer vindt men er altijd een schaduwrijk plekje om te rusten. Verder naar het westen ligt het stuwmeer Lago di Tula. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de drinkwatervoorziening, maar in toenemende mate ook voor de watersport (waterskiën, bootregatta, surfen). Hetzelfde geldt voor de Diga Liscia, een stuwmeer ten noordoosten van Tempio. De bosvegetatie is hier schaarser dan op de Limbara.

De belangrijkste attractie is twee meer dan 2000 jaar oude olijfbomen (Ulivi Millenari), waarvan de afmetingen bijna onvoorstelbaar zijn.

À propos, bomen. Het is voor een leek echt moeilijk te begrijpen wat Arizona (USA), Siberië (Rusland) en Sardinië, met elkaar gemeen kunnen hebben. En toch is het waar. Sardinië is een van de drie gebieden ter wereld, waar men zogenaamde versteende bomen (uit de prehistorie) kan vinden. Preciezer, ze bevinden zich in de omgeving van de steden Perfugas en Martis. Met één uitzondering liggen ze verspreid in het landschap.

Dankzij een “middernachtelijke”-actie van een aantal bezorgde landeigenaren. Om te voorkomen dat onteigeningen zouden plaatsvinden, die als gevolg van deze uit archeologisch oogpunt bijzonder waardevolle vondst te verwachten waren, werden de versteende bomen op een nacht van de individuele percelen de berg afgerold in de richting van de rivier. Daarom liggen nog enkele van deze bomen in de loop van de rivier Rio Altana bij Perfugas. Als excursiebestemming is vooral het op 5 km afstand gelegen Martis aan te bevelen (mooi park). S.v.p. geen hamers en beitels meenemen!

Bezoekers zullen ook versteld staan van de aanblik van de Valle della Luna (vallei van de maan) bij Aggius. De lokale bevolking gaf dit imposante, om te wandelen bijna ideaal gebied, deze naam om het in het dal verspreid liggende, zeer grillige en enorme gesteente. Zoals nu eenmaal de gewoonte is in Sardinië, hebben veel van deze stenen ook een naam. De bekendste is de biddende priester – hij houdt daarbij de gevouwen handen voor zijn gezicht. Zult u hem vinden? In de naburige bossen van Aggius hebben de bezoekers echter veel meer belangstelling voor paddenstoelen dan voor stenen. Midden resp. eind september, na de eerste regenbuien, kan men heel wat geparkeerde auto's aan de kant van de weg vinden. Maar geen paniek, het is meestal geen autopech. De eigenaar is bijna zeker gewapend met plastic tas of mand, op zoek naar slakken, eekhoorntjesbrood of champignons.

Wie tijdens een lange wandeltocht niet alleen wil genieten van de natuur maar ook van een bijzonder uitzicht, wordt een tocht naar de Monte Osoni (achter de vakantiehuizen) of naar de San Gavino bij Viddalba, aanbevolen. Van beide bergen heeft men, afhankelijk van het weer, een prachtig uitzicht over de vallei, de zee tot aan het eiland Asinara resp. tot Isola Rossa of zelfs tot Corsica. Een tip voor romantici en fotografen: zonsondergang op de Monte Osoni met Castelsardo en het eiland Asinara als decor!

Houdt men meer van de zee, dan wordt een rondvaart aangeraden. Iedere week organiseren we met vrienden een boottocht, die om 09.00 u begint in de omgeving van Santa Teresa en tegen de avond (rond 17.00 u) afgelopen is. De tocht gaat naar de mooiste stranden van de eilanden Spargi en Santa Maria (incl. typisch Sardijnse lunch aan boord).

Men raakt al gauw gefascineerd door dit prachtige eiland en vraagt zich af of men niets vergeten heeft. En dat is ook zo. De grotten van Neptunus (Grotta di Nettuno) bij Alghero zijn waarschijnlijk het hoogtepunt van een vakantie op Sardinië. Volgens experts is het de grootste grot van Europa. Jammer genoeg zijn niet alle delen toegankelijk en toch verblijft men er ongeveer een uur. De grot is te bereiken via een trap met meer dan 660 treden (sportieve variant) of met een boot vanuit Alghero, die zijn passagiers tot voor de ingang brengt.

 
 

Vakantiehuizen & Vakantiewoningen op Sardinië

sardinien ferienhaus ferienwohnung

e-mail: info@safiorida.com oder wolfgang.lendle@safiorida.com

 

 
   
Copyright Sa Fiorida 1998-2019
Sardinien Ferienhaus

CMS Sinergie©