Sardinië - sport en recreatieve activiteiten: Wandelen, trekking & lopen

    sardinie vakantie huis    |     Sardinia holiday rentals    |     Sardinien Ferienhaus    |     Sardegna case vacanze    |     Sardaigne maison de vacances    |    
 
Accommodatie zoeken
Aankomst
Vertrek
Type van de accommodatie
Aantal personen

 

On line news

Familie vakantie
Prachtige Appartementen
Sat TV, wasmachine en tuin
goedkope Prijs

Vakantiehuis aan zee
Villa's met uitzicht op zee
geschikt voor 2-8 personen
vanaf Eur 250 per week/huis

 

Wandelen (Trekking - Nordic Walking) op Sardinië

 

Een schilderachtige natuur, sierlijke heuvellandschappen, verlatenheid, een zweempje wildernis en toch wordt Sardinië ook vandaag nog eerder in verband gebracht met een vakantie aan zee.

Sardinië inspireert zijn bezoekers niet alleen maar met fantastische stranden en kristalhelder water maar ook met talrijke natuurreservaten en wandelgebieden, die verdeeld liggen over het hele eiland. In Valledoria en omgeving bereiken de bergen een hoogte van 300- 700 m . Het Limbara massief ( 50 km van ons vandaan) als hoogste punt in noord Sardinië is 1362 m . De vele wandel- en bospaden bieden alle mogelijkheden voor een rustige wandeling, een eenvoudige dwaaltocht of om zelfs een uitdagende trektocht te maken.

Eigenlijk kan men op Sardinië het hele jaar door wandelen. In de maanden juli en augustus zou men dit echter op grotere hoogten, d.w.z. in koelere oorden, moeten doen. De tijd van de herfst tot aan de lente kan als ideaal beschouwd worden om tochten te maken. In de winter komt de temperatuur in onze omgeving overdag zeer zelden onder de 10°. Als de zon schijnt voelen de temperaturen ook in december en januari meer lenteachtig aan (tot boven 20° C), d.w.z. ideale klimatologische omstandigheden voor eenieder, die houdt van nordic walking, of van trekking- en fietstochten maken.

De talrijke wandel- en fietspaden doorkruisen soms ook particulier terrein – maar dat is geen obstakel. Men mag de poortjes en hekken openen. Maar de beleefdheid gebiedt, dat men deze na het passeren weer sluit, want de landeigenaar wil 's avonds zijn vee nog daar aantreffen, waar hij het 's morgens heengebracht heeft. Men moet misschien wel nog op één ding letten alvorens men een weiland betreedt. Verzeker u ervan, dat de plaatselijke stier u laat passeren. Een verrassende ontmoeting kon wel eens vrij onprettig of zelfs pijnlijk worden.

Het heuvel- en bergachtige landschap in de buurt van Valledoria heeft nog veel ongerepte en wilde gebieden, waar het nog mogelijkheid is in absolute eenzaamheid te wandelen. Tijdens het dwalen door de Monte Ossoni (tussen Castelsardo en Valledoria gelegen – hoogte: 300 m ) ademt men de geuren van dennen en jeneverbessen en geniet men van een fantastisch panorama over de Golf van Asinara. Een vergelijkbaar uitzicht biedt de San Gavino (hoogte: 700 m – 10 km van Valledoria) of de Monte Ruiu (hoogte: 700 m – 7 km van Valledoria).

De Monte Limbara bij Tempio Pausania, die zich ondertussen ook tot het Mekka van de free-climber ontwikkeld heeft, biedt de wandelaar bij goede weersomstandigheden een geweldig uitzicht, dat zelfs tot Corsica reikt. Het Limbara massief heeft talrijke wandel- en bospaden.

 

Vakantiehuizen & Vakantiewoningen op Sardinië

sardinien ferienhaus ferienwohnung

e-mail: info@safiorida.com oder wolfgang.lendle@safiorida.com

 

Sardinië vakantie huizen met tuin aan zee - Sardinië vakantiehuis met uitzicht op zee
Vakantiehuisje in Sardinië vakantiewoningen met wasmachine, TV en air-conditioning
Vakantiewoningen met satelliet-tv, wasmachine en airconditioning
Vakantiewoningen met grote tuin - ideaal voor gezinnen
Boottochten op de Coghinas
Boottochten op de zee
Duiken & snorkelen
Fietsen & mountainbiking - Prettige, gemakkelijke fietstochten
Kano/kajak-tochten op de rivier Coghinas
Klimmen op rode en grijze granietrotsen
Sardinië is beroemd om zijn paarden
Paragliding
Wind- & kitesurfen op de Coghinas e op de zee
Vissen op zee & Surfcasting
Sardinië - Zeilschool op de Coghinas
Wandelen en nordic walking in Sardinië
Fietsen en mountainbiken in Sardinië
De prachtige en rustige ligging van de vakantiewoning (vrij zeezicht) staat garant voor een romantische en ontspannen vakantie op Sardinië

 

 
   
Copyright Sa Fiorida 1998-2019
Sardinien Ferienhaus

CMS Sinergie©