Sardinië - sport en recreatieve activiteiten: Kanoa & Kajak

    sardinie vakantie huis    |     Sardinia holiday rentals    |     Sardinien Ferienhaus    |     Sardegna case vacanze    |     Sardaigne maison de vacances    |    
 
Accommodatie zoeken
Aankomst
Vertrek
Type van de accommodatie
Aantal personen

 

On line news

Familie vakantie
Prachtige Appartementen
Sat TV, wasmachine en tuin
goedkope Prijs

Vakantiehuis aan zee
Villa's met uitzicht op zee
geschikt voor 2-8 personen
vanaf Eur 250 per week/huis

 

 

Kano/kajak-tochten op de rivier Coghinas of Sardinië

 

Op het riviertje Coghinas (op enkele plaatsen niet breder dan 1 meter ) kan men de omgeving van Valledoria verkennen vanuit een heel ander, ongelofelijk mooi perspectief.

Ver weg van de bewoonde wereld ontdekken wij een nog ongerepte natuur, die in Europa zeker nog moeilijk te vinden zal zijn. De rust en de verlatenheid, die langs de rivierbedding heerst, is een ideaal leefgebied voor vele, zeldzaam geworden soorten watervogels. Maar niet alleen deze gevederde vrienden laten zich nog in het wild bewonderen.

Vittorio Marras van New Kayak Sardinia, een fervent kanovaarder en natuurliefhebber, biedt het hele jaar door kanotochten aan. Door het geringe verval van de rivier (geen stroomversnellingen – alleen rustige stroming) kunnen niet alleen geoefende roeiers maar ook gezinnen met kinderen aan de excursies deelnemen.

De langste van de twee tochten begint bij de thermale bronnen van Casteldoria en eindigt na 11 km en ca. 4-5 uur in de monding van de rivier bij het prachtig gelegen zandstrand van San Pietro (Valledoria). Als alternatief wordt echter ook een aanzienlijk kortere route aangeboden.

De thermale bronnen op deze schilderachtige plaats zijn niet alleen van ecologische betekenis. De bronnen, van vulkanische oorsprong, warmen op enkele plaatsen het water op tot een temperatuur van ca. 70 graden C. De opstijgende dampen worden gebruikt om te inhaleren. Dit biedt verlichting bij bronchiale aandoeningen en soms zelfs genezing.

Na de eerste meters met de kano wordt de rivier steeds smaller en krijgt het karakter van een beekje. Op meerdere plaatsen wordt nu maar net 100 cm bereikt met een waterdiepte van slechts 20 cm . Nu is het wel de kunst om enkele kleine, in de rivier liggende rotsblokken, te ontwijken. Voordat men in het eerste meer aankomt, moet men door een klein oerwoud van bamboe varen. In het voorjaar vindt de recreatieve kapitein op deze plek een zee van bloemen.

Deze rustige plaatsen verleiden zelfs koeien en schapen om in het weelderige groen te grazen. Vele zeldzame vogelsoorten zijn nu constante metgezellen. Er volgt een bijna ononderbroken reeks van vernauwingen en kleine meertjes. Hoe breder de rivier wordt, des te meer nieuwsgierige watervogels je vergezellen.

Als men door de deels dichte vegetatie heen is, opent zich als een gordijn een nieuw scenario. De natuur is in dit gedeelte van de rivier heel gevarieerd en biedt veel verrassingen. Met een beetje geluk ziet men zwarte en witte rivierreigers, arenden, valken en een verscheidenheid aan eenden en overige watervogels.

Van nu af aan wordt de rivier steeds breder. De oevers van de Coghinas lijken op oneindige weilanden en akkers. Veel koeien, varkens en schapen genieten van het water of nemen een koel bad. Soms kan men hier zelfs verdwaalde wilde zwijnen tegenkomen.

Door de overvloed aan vissen wordt men vaker begroet door gepassioneerde hengelaars. Karpers en forellen begeleiden van nu af aan de kanovaarders.

Op enkele plaatsen in de rivierloop hebben zich kleinere en grotere zandbanken en stranden gevormd. Deze kunnen worden gebruikt als rustplaats voor een verfrissing of picknick.

Afwisselend wordt de Coghinas geflankeerd door steile hellingen en vlakke delen. De vegetatie bestaat nu grotendeels uit riet waarin men angstige waterhoentjes kan waarnemen. De aanwezigheid van een steeds groter wordend aantal meeuwen kondigt de nabijheid van de zee aan.

Nu zijn het nog maar een paar honderd meter naar de witte zandduinen, die de rivier Coghinas scheiden van de zee. Het kleurenspel van de plaatselijke vegetatie, de witte duinen en de diepblauwe lucht zijn schitterend om te zien. Alleen al dit gedeelte van de rivier Coghinas, de riviermonding, is de moeite waard om per kano ontdekt te worden.

De kano's kan men ook per uur huren.

 

 

 

Vakantiehuizen & Vakantiewoningen op Sardinië

sardinien ferienhaus ferienwohnung

e-mail: info@safiorida.com oder wolfgang.lendle@safiorida.com

 

Sardinië vakantie huizen met tuin aan zee - Sardinië vakantiehuis met uitzicht op zee
Vakantiehuisje in Sardinië vakantiewoningen met wasmachine, TV en air-conditioning
Vakantiewoningen met satelliet-tv, wasmachine en airconditioning
Vakantiewoningen met grote tuin - ideaal voor gezinnen
Boottochten op de Coghinas
Boottochten op de zee
Duiken & snorkelen
Fietsen & mountainbiking - Prettige, gemakkelijke fietstochten
Kano/kajak-tochten op de rivier Coghinas
Klimmen op rode en grijze granietrotsen
Sardinië is beroemd om zijn paarden
Paragliding
Wind- & kitesurfen op de Coghinas e op de zee
Vissen op zee & Surfcasting
Sardinië - Zeilschool op de Coghinas
Wandelen en nordic walking in Sardinië
Fietsen en mountainbiken in Sardinië
De prachtige en rustige ligging van de vakantiewoning (vrij zeezicht) staat garant voor een romantische en ontspannen vakantie op Sardinië

 

 
   
Copyright Sa Fiorida 1998-2019
Sardinien Ferienhaus

CMS Sinergie©